Venskabsbyer

Edinburgh Skotland

Edinburgh, Skotland - Venskabsby siden 1964

Edinburgh er hovedstaden i Skotland og er landets næststærste by. Edinburgh gar været hovedstad siden 1437, og kom i 1995 på UNESCOs verdenskulturarvsliste. 

Byen er beliggende på østkysten i det centrale lavland. Edinburgh er et af Europas største rejsemål, og bliver i Storbritannien kun overgået af London. 

Blandt de væsentligste beskæftigelsesområder er der uddannelse, sundhed, finans, forlagsvirksomhed, fødevareforarbejdning og havnen med mange aktiviteter for fartøjer tilknyttet Nordsøens olieindustri. 

Edinburgh er kendt for den årlige Edinburgh Festival, en vifte af officielle og uafhængige festivaler, der bliver holdt over ca. fire uger fra starten af august. Antallet af besøgende under festivalen er næsten lig med indbyggertallet i Edinburgh. Der er også flere tilbagevendende kunst-, film- og tv-, jazz- og videnskabelige festivaler. 

Edinburgh er meget kendt for skolen Edinburgh Business Schools MBA. Med over 10.000 studerende og mere en 8.500 kandidater over hele verden, udbyder den det største MBA-program i Europa og er en af verdens førende indenfor sit felt.

Indbyggere: Ca. 519.000 (2018)
Hjemmeside: www.edinburgh.org, www.edinburghfestivals.co.uk

FØLG os og bliv opdateret

 OP