Venskabsbyer

Hefei Kina

Hefei, Kina - Venskabsby siden 1986

Hefei er hovedstaden i Anhui provinsen, som ligger mellem Yantze-floden og Huaihe-floden ved siden af Chaohu Lake. Størstedelen af befolkningen er Han-kinesere, men der er også et lille mindretal af Hui-kinesere bosat i byen. 

Hefei er en blomstrende industriby med flere forskellige vigtige brancher bl.a. bilindustri, husholdningsapparater, elektronisk information og software, bio-teknologi og medicinalindustri. Som en vigtig base for videnskab og uddannelse i Kina, er Hefei den første og eneste Science and Technology Innovation Pilot City i Kina. 

Hefei er en af de fire store videnskabs- og uddannelsesbaser i Kina, og en af de tre godkendte omfattende nationale videnskabscentre. Det huser 56 institutioner med videregående uddannelse med USTC øverst på listen. Over 1.400 forskellige former for centrale laboratorier, ingeniørarbejde og teknologiforskningscentre. 2.110 nationale højteknologiske virksomheder og 59 akademiker arbejdsstationer. Derudover er det et hjemsted for 120 CAS- og CAE-akademiker. Derudover ejer det en professionel tekniske styrke på over 1.700.000 mennesker.

Hefei er kendt for sin kulturelle velstand. I dag er Anhui Hall of Fame, Mindesal for Yangtze-Crossing-kampagnen, Hefei Grand Theatre, Kina (Hefei) immaterielle kulturarvspark, Anhui Provincial Kulturmuseum og mange seværdigheder i kultur, must-see for turister fra både ind- og udlandet.

Hefei har opnået mange hædersbevisninger indenfor bl.a. miljø og turisme. I 2007 var Hefei på listen over "Top 10 byer med laveste driftsomkostninger", mens byen i 2008 rangerede som nr. 12 blandt verdens 20 hurtigst voksende byer med hensyn til økonomi de seneste fem år. 

Samarbejdet har indtil nu primært omfattet studieophold og erhvervsmæssige forbindelser. 

Indbyggertal: Ca. 8.087.000 (2019)
Hjemmeside: www.travelguide.com

FØLG os og bliv opdateret

 OP