Venskabsbyer

Fredrikstad Norge

Fredrikstad, Norge - Venskabsby siden 1951

Frederikstad er grundlagt af Frederik II i 1567, og er beliggende i Østfold Fylke ved mundingen af elven Glomma. Frederikstad er Østfolds største by, og Norges 6. største by. 

Skærgården består af over tusinde små og store øer. Placeringen har vist sig som strategisk vigtig både militært og økonomisk, specielt så længe transportvejene stod under vand. 

Siden 1850'erne er Frederikstad vokset ud af sin gamle vold og grave. Det er den hurtigste voksende by i Norge.

Byen har en bred vifte af virksomheder indenfor fødevarer, film og medier, kemiske produkter, økonomi, plast og industriel vedligeholdelse og design. 

I dagens Frederikstad er det job indenfor handel og serviceerhvervene der dominerer sammen med et stigende antal high-tech virksomheder, især indenfor områderne elektronik og informationsteknologi. 

I 2010 flyttede det tekniske fakultet til Frederikstad. Dermed blev Frederikstad til studieby med ca. 2.500 studerende fra hele landet. 

I 2017 blev Fredrikstad kåret til Norges mest attraktive by. En af grundene til det var, at by færgen blev gjort gratis i 2014.

Frederikstad blev i 1951 Aalborgs første venskabsby. Der har været mange udvekslinger gennem tiden, og hvert år sender Frederikstad et juletræ til Aalborg, som julemanden tænder i november. 

Indbyggere: Ca. 82.000 (2020)
Hjemmeside: www.fredrikstad.kommune.no

FØLG os og bliv opdateret

 OP