Venskabsbyer

Vilnius Sverige

Vilnius, Litauen - Venskabsby siden 1979

Vilnius er Litauens hovedstad, og i 2009 var Vilnius udnævnt til at være Europæisk hovedstad. 

Byen er en anderledes og charmerende by med mange ansigter. Den labyrintiske bydel har været noteret på UNESCO World Heritage siden 1994 med et fortryllende udvalg af arkitektur, det slanke businessdistrikt, elegante centrum, mange åbne pladser og parker og dens historiske forstæder. Alt blandes sammen i en flot helhed. 

Det historiske Vilnius er stadig levende og pulserende med liv, handel og samfund, og uanset hvor du bevæger dig, vil der altid være lækkerier og overraskelser lige rundt om det næste hjørne. 

Vilnius er en af de smukkeste byer i verden. Den gamle by er omgivet af skovklædte bakker, og ligger lige ved sammenløbet af to floder. 

Vilnius har altid været en by af modernitet, åben for dialog mellem forskellige kulturer. Gennemgribende traditioner og erfaringer med etniske kulturer er kreativt indarbejdet i moderne kunstformer - teater, musik, billedkunst og dans. 

Dusinvis af gratis begivenheder finder sted dagligt i Vilnius, og hver måned foregår der et teater, film, dans eller en kulturfestival. Om natten forvandles Vilnius til en anden by, hvor folk danser indtil solopgang midt i en blomstrende klub og barkultur.

Går du rundt i Vilnius, vil du blive forbløffet over den overflod af fremragende restauranter, barer og caféer. Der er masser at se i Vilnius, men hvis du har mere tid på dine hænder, åbner en dagstur nye horisonter. Der er forskellige muligheder for dagstur afhængigt af dine interesser, men en fælles funktion er, at de alle er relativt tæt på og let tilgængelige.

Du vil se, at litauerne arbejder hårdt, men også ved, hvordan man kan have det godt. 

Vilnius er en by, der passer til enhver smag. Det er en yderst åben, offentlig og humoristisk by, hvor du vil blive glædeligt overrasket over hver tur. 

Indbyggere: Ca. 540.900 (2020)
Hjemmeside: www.vilnius-tourism.lt, www.vilnius.eu
Borgmester: Valdas Benkunskas

 

FØLG os og bliv opdateret

 OP