Venskabsbyer

Varna, Bulgarien - Venskabsby siden 1976

Varna, der er en havne by ved Sortehavet, er Bulgariens tredjestørste by efter Sofia og Plovdiv. 

Byen er opstået oven på den gamle græske miletiske handelskoloni Odessos, som blev grundlagt omkring 580 f.kr. og er kendt for sin oldtidshistorie.

Byens geografiske beliggenhed, rige naturressourcer og oldtidshistorie bestemmer dets image som et af de mest berømte og smukkeste feriecentre i Europa og det største i Sortehavsregionen. Den kulturelle scene er udformet som en blanding af både klassisk og moderne kunst. 

I dag er Varna et attraktivt turist-, kultur- og uddannelsescenter med fremragende investeringsmuligheder. Varna er et vigtigt og voksende økonomisk centrum for Bulgarien og Sortehavsregionen. I de seneste år har byen udviklet sig til at være en helårs-destination, der gør turisme til en af de vigtigste sektorer i byens økonomi. 

Hvert år byder Varna millioner af turister velkommen, og turisme er derfor den vigtigste indtægtskilde med strandressorterne ved Golden Sands, Holiday Club Riviera, Sunny Day, Constantine and Helena og andre med en totalkapacitet på over 60.000 senge. 

Bulgariens næstældste universitet ligger desuden i Varna. Det er The University of Economics, som blev grundlagt i 1920. Med seks universiteter i byen formår Varna at tiltrække studerende har hele verden.

I 2017 var Varna The European Youth Capital og i 2019 blev byen tildelt titlen European City of Sport. 

Indbyggere: Ca. 475.074 (2020)
Hjemmeside: www.varna.bg
Borgmester: Blagomir Kotsev

 

FØLG os og bliv opdateret

 OP